Dávkovanie: 3 g / kg hmotnosti
Deklarácia: stabilizátor: difosforečnan sodný, E 450, antioxidant: kyselina askorbová E300, askorbát sodný E301
Difosfáty sú povolené v obmedzených množstvách na použitie v potravinách. Pôsobia ako antioxidanty a zabezpečujú lepšiu rozpustnosť a napučiavanie svalových bielkovín. Kyselina askorbová je chemický názov pre vitamín C, ktorý sa nachádza v hojnom množstve v mnohých druhoch ovocia, zeleniny a mlieka. Zabraňuje tvorbe voľných radikálov, ktoré môžu byť spôsobené vplyvom vzdušného kyslíka. Kyselina askorbová teda patrí medzi prírodné antioxidanty. Askorban sodný je sodná soľ kyseliny askorbovej). Rovnako ako ony sa používa ako antioxidant, na zlepšenie múky, ako stabilizátor farby a na pridávanie vitamínov do potravín. Jeho technologické vlastnosti zodpovedajú kyseline askorbovej. Na rozdiel od voľnej kyseliny má soľ mierne zásaditý účinok, a preto sa používa výhodne. Obe látky sú účinné len v kombinácii s dusitanovou soľou. V slanom náleve sa môže použiť iba askorbát. Kyselina askorbová a askorbát zaisťujú rýchle a rovnomerné začervenanie, znižujú zvyškový obsah dusitanov o tretinu a zachovávajú farbu a vôňu vytvrdzovania.
technické vlastnosti:
Krajina pôvodu: Nemecko
Vyhlásenie. Stabilizátor: difosforečnan sodný, E 450,
antioxidant: kyselina askorbová E300,
Askorban sodný E301
Farba biela
Zápach: neutrálny
Chuť: neutrálna
Konzistencia: jemne kryštalická
Zloženie / zloženie produktu: difosforečnan sodný E 450, kyselina askorbová E300, askorban sodný E301
Oblasť použitia: stabilizátor, zabráni šednutiu a hnednutiu výrobku
Dávkovanie/Obmedzenie: Približne 3 g/kg
Minimálna trvanlivosť: viď obal.
Pre tento produkt neboli pridané žiadne recenzie.