Štartovacia kultúra, na 100 kg mäsa, typ: T-SPX, bal. 25 g

Recenzie (0)
Štartovacia kultúra má vysokú koncentráciu a poskytuje kontrolovaný a mierny pokles PH. Z dôvodu niekoľkých požiadaviek na výrobky, ktoré môžu pomôcť pri fermetácii ale na vzduchu sušených salám, sme našli zásobu štartovacích kultúr. Používajú sa na premenu cukrov na fermentovanú klobásu na kyselinu mliečnu a vyváženie hladín PH a na urýchlenie procesu. Produkuje štipľavú chuť, ktorú poznáme u salám. Kultúra sa pridáva do zmesi pred naplnením.

POŠTOVNÉ ZADARMO

Pri objednávke nad 100.00 €

SKU: 1686
PLU: 1585
Výrobca: Chr. Hansen
9.40 € s DPH

Popis produktu

Bactoferm T-SPX Starter Culture 25 gramové balenie spracuje 100 kg mäsa. Obsahuje  baktérie Pediococcus pentosaceus, Staphylococcus xylosus

Kvôli viacerým požiadavkám na produkty, ktoré môžu pomôcť pri fermentovaných alebo vzduchom sušených salámach, sme našli zásobu štartovacích kultúr.

Štartovacie kultúry sa používajú na premenu cukrov na kyselinu mliečnu vo fermentovaných údeninách. Vytvára pikantnú chuť, ktorú poznáme v saláme. Kultúra sa pridá do klobásovej zmesi pred plnením črievok.

Štartovacie kultúry sa používajú na vyrovnanie hladín PH, poskytujú pikantnú chuť, kontrolujú rast priateľských baktérií a urýchľujú proces fermentácie. 

Všetky štartovacie kultúry sú skladom u dodávateľa.

Všeobecné zaobchádzanie s Chr. Hansen mäsové kultúry sušené mrazom:

Chr. Hansen lyofilizované kultúry sú voľne sypké prášky s farbami od sivobielej po stredne hnedú. Tento rozsah farieb je typický a nemá vplyv na výkon. Po otvorení balenia by kultúry mali byť vizuálne voľne sypké. Kultúra, ktorá je nahromadená vo vrecúšku, by sa nemala používať, pretože to naznačuje zneužitie teploty.

Každé vrecúško s výrobkom má vytlačený štítok s informáciami, ktorý obsahuje dátum minimálnej trvanlivosti. Pre konzistentný výkon by sa kultúry mali použiť pred týmto dátumom.

Kultúry sa skladujú v skladoch s kontrolovanou teplotou v súlade so špecifikovanými podmienkami skladovania. Na udržanie najlepšieho výkonu počas skladovateľnosti by sa kultúry mali skladovať pri teplote -18 °C alebo nižšej. Chr. Hansen garantuje trvanlivosť 18 mesiacov od dátumu výroby pre mrazom sušené mäsové kultúry skladované pri -18°C. Vyššie skladovacie teploty znížia očakávanú trvanlivosť. Kultúry skladované pri +5°C majú trvanlivosť 6 týždňov. Po otvorení vrecka Chr. Hansen odporúča, aby bol výrobok spotrebovaný naraz, aby bola zaručená životnosť.

Kultúry sa dodávajú buď v podmienkach okolia, alebo v chladiarenských/zmrazených podmienkach. Preprava pri teplote okolia nezníži výkon pod špecifikovanú aktivitu. Kultúra by však nemala byť vystavená teplotám nad 30 °C dlhšie ako 10 dní, pretože to môže ohroziť kvalitu produktu. Lyofilizované mäsové kultúry sú relatívne stabilné pri teplotách pod 30 °C kvôli ich nízkej aktivite vody.

Minimálna trvanlivosť: viď obal

Recenzie

0
5
4
3
2
1

Pre tento produkt neboli pridané žiadne recenzie.

Odporúčané produkty

Chr. Hansen

Štartovacia kultúra, typ: TCR-1 na 100 kg klobás, 25 g

Skladom u dodávateľa
Táto kultivačná zmes sa používa do mnohých druhov salám stredného priemeru a iných suchých párkov. Táto silná…
5.60 €
KÚPIŤ
Chr. Hansen

Štartovacia kultúra, typ: SB-61, bal. 25 g

SKLADOM
Štartovacia kultúra, ktorá sa najčastejšie používa vo výrobe mäsových výrobkov. Stafylokoky zabezpečujú zvýšenie…
5.10 €
KÚPIŤ
Chr. Hansen

Štartovacia kultúra, typ: TD-66, bal. 25 g

SKLADOM
Štartovacia kultúra TD-66 je zmiešaná mäsová kultúra pre tradičnú výrobu fermentovaných mäsových výrobkov. Táto…
2.70 €
KÚPIŤ
Chr. Hansen

Štartovacia kultúra, na 100 kg mäsa, typ: T-RM-53, bal. 25 g.

Skladom u dodávateľa
Štartovacia kultúra na surové klobásy pre tradičné pomalé zrenie. Na 100 kg suchéj salámy, sáčok 25 g. 
10.55 €
KÚPIŤ
Chr. Hansen

Štartovacia kultúra SAFE Pro B-LC-78

SKLADOM
Štartovacia kultúra SAFE Pro B-LC-78 je kultúra na zvýšenie farby a tvorbu chutí v konzervovaných mäsových…
6.10 €
KÚPIŤ
Chr. Hansen

Štartovacia kultúra, typ: TCR-1 na 100 kg klobás, 25 g

Skladom u dodávateľa
Táto kultivačná zmes sa používa do mnohých druhov salám stredného priemeru a iných suchých párkov. Táto silná…
5.60 €
KÚPIŤ
Chr. Hansen

Štartovacia kultúra, typ: SB-61, bal. 25 g

SKLADOM
Štartovacia kultúra, ktorá sa najčastejšie používa vo výrobe mäsových výrobkov. Stafylokoky zabezpečujú zvýšenie…
5.10 €
KÚPIŤ
Chr. Hansen

Štartovacia kultúra, typ: TD-66, bal. 25 g

SKLADOM
Štartovacia kultúra TD-66 je zmiešaná mäsová kultúra pre tradičnú výrobu fermentovaných mäsových výrobkov. Táto…
2.70 €
KÚPIŤ
Chr. Hansen

Štartovacia kultúra, na 100 kg mäsa, typ: T-RM-53, bal. 25 g.

Skladom u dodávateľa
Štartovacia kultúra na surové klobásy pre tradičné pomalé zrenie. Na 100 kg suchéj salámy, sáčok 25 g. 
10.55 €
KÚPIŤ
Chr. Hansen

Štartovacia kultúra SAFE Pro B-LC-78

SKLADOM
Štartovacia kultúra SAFE Pro B-LC-78 je kultúra na zvýšenie farby a tvorbu chutí v konzervovaných mäsových…
6.10 €
KÚPIŤ