Štartovacia kultúra, typ: TCR-1 na 100 kg klobás, 25 g

Recenzie (0)
Táto kultivačná zmes sa používa do mnohých druhov salám stredného priemeru a iných suchých párkov. Táto silná príchuť je spôsobená zvýšením obsahu kyseliny mliečnej, reakciou, ktorá nastane, keď sa do klobásy počas fermentácie dostanú určité druhy baktérií. Táto lyofilizovaná kultúra kombinuje baktérie Lactobacillus bactoferm a baktérie Styphylococcous pre stredne rýchle okyslenie a fermentáciu potravín.

POŠTOVNÉ ZADARMO

Pri objednávke nad 100.00 €

SKU: 40511
PLU: 291
Výrobca: Chr. Hansen
5.60 € s DPH

Popis produktu

Sáčok obsahuje 25 gramov kultúry.

Obsahuje baktérie : Lactobacillus sakom, Staphylococcus carnosus

Charakteristika : Rýchle kultúry, teploty kvasenia - 22-32º C

Všetky štartovacie kultúry sú skladom u dodávateľa.

Všeobecné zaobchádzanie s Chr. Hansen mäsové kultúry sušené mrazom:

Chr. Hansen lyofilizované kultúry sú voľne sypké prášky s farbami od sivobielej po stredne hnedú. Tento rozsah farieb je typický a nemá vplyv na výkon. Po otvorení balenia by kultúry mali byť vizuálne voľne sypké. Kultúra, ktorá je nahromadená vo vrecúšku, by sa nemala používať, pretože to naznačuje zneužitie teploty.

Každé vrecúško s výrobkom má vytlačený štítok s informáciami, ktorý obsahuje dátum minimálnej trvanlivosti. Pre konzistentný výkon by sa kultúry mali použiť pred týmto dátumom.

Kultúry sa skladujú v skladoch s kontrolovanou teplotou v súlade so špecifikovanými podmienkami skladovania. Na udržanie najlepšieho výkonu počas skladovateľnosti by sa kultúry mali skladovať pri teplote -18 °C alebo nižšej. Chr. Hansen garantuje trvanlivosť 18 mesiacov od dátumu výroby pre mrazom sušené mäsové kultúry skladované pri -18°C. Vyššie skladovacie teploty znížia očakávanú trvanlivosť. Kultúry skladované pri +5°C majú trvanlivosť 6 týždňov. Po otvorení vrecka Chr. Hansen odporúča, aby bol výrobok spotrebovaný naraz, aby bola zaručená životnosť.

Kultúry sa dodávajú buď v podmienkach okolia, alebo v chladiarenských/zmrazených podmienkach. Preprava pri teplote okolia nezníži výkon pod špecifikovanú aktivitu. Kultúra by však nemala byť vystavená teplotám nad 30 °C dlhšie ako 10 dní, pretože to môže ohroziť kvalitu produktu. Lyofilizované mäsové kultúry sú relatívne stabilné pri teplotách pod 30 °C kvôli ich nízkej aktivite vody.

Minimálna trvanlivosť: viď obal

Recenzie

0
5
4
3
2
1

Pre tento produkt neboli pridané žiadne recenzie.

Odporúčané produkty

Chr. Hansen

Štartovacia kultúra, na 100 kg mäsa, typ: T-RM-53, bal. 25 g.

Skladom u dodávateľa
Štartovacia kultúra na surové klobásy pre tradičné pomalé zrenie. Na 100 kg suchéj salámy, sáčok 25 g. 
10.55 €
KÚPIŤ
Chr. Hansen

Štartovacia kultúra SAFE Pro B-LC-78

SKLADOM
Štartovacia kultúra SAFE Pro B-LC-78 je kultúra na zvýšenie farby a tvorbu chutí v konzervovaných mäsových…
6.10 €
KÚPIŤ
Chr. Hansen

Štartovacia kultúra, biela pleseň, MOLD 600, bal. 25g

Skladom u dodávateľa
Mold 600 je mäsová kultúra, ktorá na povrchu tvarovaných sušených klobás vytvára biely/svetlosivý vzhľad a…
13.90 €
KÚPIŤ
Chr. Hansen

Štartovacia kultúra, na 100 kg mäsa, typ: CS-300, bal. 25 g

SKLADOM
Štartovacia kultúra pre zvýraznenie chuti, farby. Tieto kultúry sa odporúčajú vo všetkých typoch výrobkov, u…
6.90 €
KÚPIŤ
Chr. Hansen

Štartovacia kultúra, na 100 kg mäsa, typ: T-RM-53, bal. 25 g.

Skladom u dodávateľa
Štartovacia kultúra na surové klobásy pre tradičné pomalé zrenie. Na 100 kg suchéj salámy, sáčok 25 g. 
10.55 €
KÚPIŤ
Chr. Hansen

Štartovacia kultúra SAFE Pro B-LC-78

SKLADOM
Štartovacia kultúra SAFE Pro B-LC-78 je kultúra na zvýšenie farby a tvorbu chutí v konzervovaných mäsových…
6.10 €
KÚPIŤ
Chr. Hansen

Štartovacia kultúra, biela pleseň, MOLD 600, bal. 25g

Skladom u dodávateľa
Mold 600 je mäsová kultúra, ktorá na povrchu tvarovaných sušených klobás vytvára biely/svetlosivý vzhľad a…
13.90 €
KÚPIŤ
Chr. Hansen

Štartovacia kultúra, na 100 kg mäsa, typ: CS-300, bal. 25 g

SKLADOM
Štartovacia kultúra pre zvýraznenie chuti, farby. Tieto kultúry sa odporúčajú vo všetkých typoch výrobkov, u…
6.90 €
KÚPIŤ